V Paříži otevřeli první pekařství pro psy


PAŘÍŽ – Francouzskou metropoli si oblíbili lidé také kvůli ranní vůni čerstvě upečených croissantů, psi ji nyní mohou milovat pro stejnou věc. Mnoha cenami ověnčená pekařka Harriet Sternsteinová se totiž rozhodla otevřít první pekařství určené pouze čtyřnohým mazlíčkům. K jeho největším trhákům patří například slaninové sušenky ve tvaru kočky nebo koláčky s husími játry v podobě kosti.


Podnik nazvaný Mon Bon Chin, o jehož otevření informovala stanice BBC, si již našel své první zákazníky. V pekařství je mimo lidských prodavačů vítá také labradorka majitelky Sophie-Marie. Právě ona se stala pro rodilou Američanku Harriet inspirací k novému podnikání. „Rozhodla jsem se zkombinovat své největší životní záliby – pečení a zvířata, a tohle z toho vzniklo,“ usmívá se Sternsteinová.

„Všechno pečeme čerstvé přímo u nás. Každý den vyrobím tak dvě stě až tři sta sušenek a k tomu ještě několik desítek podle speciálních objednávek, které jsou na denní pořádku,“ prozradila slečna Sternsteinová a dodala: „Pařížané přicházejí a nejdříve se tomu smějí, ale nakonec se zaradují a nakupují, protože jim to připadá skvělé. Pak se vracejí přímo se svými čtyřnohými mazlíčky a dávají jim ochutnat.“

Pekařka pro své zákazníky připravuje speciální příchuti přizpůsobené různým svátkům. Loni nechyběly halloweenské a vánoční sušenky, nyní přijdou na řadu valentýnské.

Obrázek uživatele Tereza Světlá

Tereza Světlá

Tereza Světlá vystudovala FSV UK a je redaktorkou Dikobrazu. Mezi její záliby patří historie a humor. Na Dikobrazu by chtěla bavit lidi. "Život je vtipnej, tak proč to neukázat," říká.

Líbilo? Sdílejte a udělejte radost přátelům
Další články s vtipy? Dejte like a dáme vědět!
Nejčtenější články
  1. 2 402 přečtení
  2. 2 082 přečtení
  3. 1 322 přečtení
  4. 1 046 přečtení
Usměj se na Dikobrazu
Přihlas se nebo Klikni a koukej