Zahraniční novinky 2022

Německé prostitutky pečují o staré lidi


BERLÍN – Němci odstartovali nový projekt, na jehož konci by měly být z mnoha prostitutek pečovatelky v domovech pro staré lidi. Zástupci vestfálské Diakonie věří, že budou nevěstky se svými zkušenostmi z erotických služeb vhodnými kandidátkami na péči o důchodce. Namísto pečování o mužské sexuální potřeby budou pomáhat „zákazníkům“ s koupelí nebo převazováním obvazů.

Vhrsti č.3127 -
2014

„Prostitutky mají výborné schopnosti, pokud jde o péči o lidi. Nejsou znechucené a naprosto s každým vycházejí. To vše jim umožní skvěle absolvovat sesterské kurzy a stát se v budoucnu pečovatelkami,“ věří Rita Köhnová z Diakonie, která v celé zemi provozuje pečovatelskou službu. Dvouletý rekvalifikační kurz prozatím nastoupí třicet prostitutek, příležitost ale již brzy dostanou i další.

„Celý koncept zní velmi logicky, obzvláště bavíme-li se o oblasti, kde je stále nedostatek pracovníků. Mezi sestrami a sociálními pracovníky je v současné době v zemi místo pro šest tisíc čtyři sta zájemců. Takhle se nám možná podaří vyřešit jeden velký problém,“ dodal Heinz Oberlach z Německé federální pracovní agentury.

Obrázek uživatele Tereza Světlá

Tereza Světlá

Tereza Světlá vystudovala FSV UK a je redaktorkou Dikobrazu. Mezi její záliby patří historie a humor. Na Dikobrazu by chtěla bavit lidi. "Život je vtipnej, tak proč to neukázat," říká.

Líbilo? Sdílejte a udělejte radost přátelům
Další články s vtipy? Dejte like a dáme vědět!
Nejčtenější články
  1. 2 402 přečtení
  2. 2 082 přečtení
  3. 1 322 přečtení
  4. 1 046 přečtení
Usměj se na Dikobrazu
Přihlas se nebo Klikni a koukej